K čemu je Agnihotra?

01.09.2014 23:02

Co je Agnihotra?

Agnihotra je základní Homa (používá se rovněž pojem Yagna). Je to ohňová technika založená na biorytmu východu a západu slunce, která je již popsána ve starých Védách. Ve Védách je ústřední myšlenka čištění ovzduší popsána takto:

,,Uzdrav atmosféru a atmosféra uzdraví tebe"

Atmosférou je zde míněn nejen obal ze vzduchu okolo planety, ale také jemnou atmosféru, která ovlivňuje naši náladu a naše činy. Pozitivní myšlení a jednání je tak mnohem jednodušší. Agnihotra velmi silně čistí jak na jemné úrovni, tak na fyzické úrovni. Vědecké studie ukázaly, že v bezprostřední blízkosti Agnihotry, se patogeny snížily asi o 90%.
Agnihotru znovu oživil Shree Gajanan Maharaj-Kalki Avatar. Zjednodušil a upravil ji pro dnešní dobu tak, aby byla snadno proveditelná pro každého.

Do Agnihotry se přidávají speciální přísady a spalují v měděné pyramidě při východu a západu slunce za zpěvu manter, které jsou přesně přizpůsobené vibracím východu a západu slunce.
Léčivé energie Agnihotry působí příznivě na vše ve svém okolí a atmosféru. Tuto kvalitu má rovněž popel, který může léčit člověka, zvířata, rostliny, půdu, vodu atd..

Zpět

Kontakt

Jan Běhůnek DiS
Loužná 12
CZ 341 01 Horažďovice

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode